Laatste corona nieuws


  • Update Bijstand voor zelfstandigen (Tozo)

Staatssecretaris Van Ark heeft antwoorden gegeven op kamervragen over zelfstandigen die net buiten de Tozo-regeling dreigen te vallen.

Stond je op 17 maart 2020 niet ingeschreven bij de KvK, dan kun je inderdaad geen aanspraak maken op de Tozo-regeling. Formeel ben je verplicht als ondernemer om je vanaf een week vóór de start tot een week na de start je te schrijven bij de KvK.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-bijstand-voor-zelfstandigen-tozo-1-7-2020/

  • Update Bijzonder uitstel van betaling van belastingen

Heb je bijzonder uitstel van betaling aangevraagd voor belastingaanslagen dan wordt bij het opleggen van naheffingsaanslagen voor de btw automatisch een betalingsverzuimboete opgelegd. Systeemtechnisch kon de Belastingdienst niet voorkomen dat er geen betalingsverzuimboete werd opgelegd.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-bijzonder-uitstel-van-betaling-van-belastingen-1-7-2020/

  • Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft aangegeven dat de Europese Commissie de TVL heeft goedgekeurd. Ben je als MKB-ondernemer in betalingsproblemen terecht gekomen vanwege de coronamaatregelen van het kabinet, dan kun je vanaf dinsdag, 30 juni 2020 de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) aanvragen. Afhankelijk van de omvang van je bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving, kun je een tegemoetkoming voor je vaste lasten ontvangen van maximaal € 50.000,– voor de periode juni t/m september 2020.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-tegemoetkoming-vaste-lasten-mkb-tvl-30-6-2020/

  • Update Bijzonder uitstel van betaling van belastingen

Heb je in maart of april jl. bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. Wanneer je (nog) geen verlengingsverzoek voor bijzonder uitstel indient, dan ontvang je tijdig een brief van de Belastingdienst met de aankondiging dat het uitstel vervalt. Je kunt vanaf vandaag op belastingdienst.nl is het online formulier vinden voor verlenging van het bijzonder uitstel.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-bijzonder-uitstel-van-betaling-van-belastingen-29-6-2020/