Corona update


  • Landelijke invoering coronavirus-app CoronaMelder gepland op 1 september

Het is de bedoeling dat op 1 september a.s. de corona-app CoronaMelder landelijk beschikbaar te stellen. Dat maakte zojuist minister De Jonge (VWS) zojuist bekend in een brief aan de Tweede Kamer. De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/landelijke-invoering-coronavirus-app-coronamelder-gepland-op-1-september/

  • Update Bijstand voor zelfstandigen (Tozo)

Het Centraal Planbureau (CPB) pleit voor afbouw crisisondersteuning aan zelfstandig ondernemers in de derde fase, vanaf 1 oktober a.s. Volgens het CPB moet je als zelfstandig ondernemer gestimuleerd worden om je werkzaamheden aan te passen aan de nieuwe situatie: werk je in een sector die langdurig getroffen is, dan zal krimp volgen. Daartegenover staan collega-ondernemers die juist groeien.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-bijstand-voor-zelfstandigen-tozo-16-7-2020/

  • Update Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA)

De TOFA-regeling zou op 12 juli jl. aflopen. Maar de regeling is verlengd t/m zondag 26 juli a.s. Ben je een flexwerkers, een oproepkracht of een uitzendkracht en heb je verlies aan inkomsten door corona, dan heb je nu twee weken langer de tijd om bij UWV een aanvraag in te dienen voor financiële tegemoetkoming.

Meer info via: https://www.coronaregelingen.nl/update-tijdelijke-overbruggingsregeling-voor-flexibele-arbeidskrachten-tofa-13-7-2020/